Jdi na obsah Jdi na menu
 


2006

20. 1. 2008

SPORTOVNÍ VÝSLEDKY STÁJE MIROSLAV SMÉKAL, OLEŠNICE

       Do roku 2005 soutěžila Petra Smékalová za Pony klub Olešnice. Od roku 2002 už na vlastním koni Salině (od pana Odložila).

       V sezóně 2005 ukončila dvojice Petra Smékalová a Salina svoji sportovní činnost stříbrnou medailí na MČR ve všestrannosti v Kolesách.

       Sportovní stáj Miroslav Smékal vznikla v lednu roku 2006. Petra předala zkušenou Salinu mladší sestře Kamile (11 let), která pod vedením Petry 8.10.2005 složila jezdeckou licenci. Petra přesedlala na 5 letou klisnu anglického plnokrevníka Huggie, kterou si sama připravuje pro soutěže v parkurech, všestrannosti a drezuře. Současně trénuje i Kamilu.

       V roce 2006 jsme zintensivnili tréninkovou činnost (jsme i ve Sportovním centru mládeže) a výsledky se dostavily:

25.2.2006 se konalo v Trojanovicích vyhlášení PONY ŽEBŘÍČKU ZA SEZÓNU 2005. Je to vlastně žebříček jezdců v různých jezdeckých disciplínách, kteří dostávají body podle toho, jak se umístili a v jakém stupni obtížnosti soutěž zdolali. Petra Smékalová se umístila v celoročním bodování se strakatou poničkou Salinou na 2.místě v disciplíně všestrannost.

Všestrannost (military) je nejnáročnější jezdeckou disciplínou, vyhrává ten, kdo má nejmenší počet trestných bodů- trestné body získává dvojice (jezdec-kůň) za chyby, které udělali během drezury, krosu (terénní jízdy) a parkuru. Doprovází ji také zdravotní kontroly koní, při nichž může být dvojice i vyloučena.

6.3.2006 se Kamila Smékalová se Salinou účastnily halových parkurových závodů ve Frenštátě pod Radhoštěm. Byl to Kamilin první oficiální závod, hned v prvním parkuru- na „styl“ se umístila na 5.místě.

30.4.2006 jsme jeli na veřejný trénink v parkurech do Rudné pod Pradědem. Kamila zde se Salinou jeden parkur vyhrála a ve druhém (s velkými koňmi) byla pátá. Petra jela s Huggie sbírat další zkušenosti, byly šesté.Obrazek

O týden později 7.5.2006 se zde konalo jednodenní military(všestrannost). Byla to Kamilina premiéra, a tak se jen doufalo, aby tento náročný závod ve zdraví dokončila. Pro zkušenou Salinu to byla hračka. Drezuru i parkur zvládly. Odpoledne se jel kros, Salina byla tak natěšená, že se do překážek „vrhaly“, jako kdyby je skákaly každý den. Kamča ji během krosu nemohla ani udržet, tak si prostě udělaly o pár koleček víc. To mělo za následek trestné body za překročení času. Ale i tak skončily na pěkném 3.místě. Tím si i zajistily kvalifikaci na MČR ve všestrannosti.

14.5.2006 se konaly drezurní závody v Dubicku-Háji. Kamča se umístila 2x na třetím místě. Petra se neumístila, ale i tak byla ráda, protože s Huggie podaly velmi dobrý výkon.ObrazekObrazek

20.5.2006 se v Dubicku-Háji konaly další drezurní závody. Petra s Huggie se v první drezuře umístily na 3.místě. V druhé byly bez umístění, jelikož s ní „soupeřily“ i české reprezentantky a několikanásobné mistryně ČR.

27.5.2006 jsme jeli na drezurní závody do Pardubic- Spojil. Cílem bylo splnit kvalifikaci na MČR pony v drezuře, což se nakonec podařilo. Kamila se Salinou v drezuře zvítězily a v parkuru byly i po menší kolizi 6., kdy v rozeskakování Kamča udělala špatný nájezd na dvojskok a málem spadla.

2.-4.6.2006 se konalo military v dalekých Přeštěnicích (jižní Čechy), cesta byla velice namáhavá, ale naštěstí se nepodepsala na výkonu Kamily a Saliny. Vše bylo dle hesla „přijel, viděl, zvítězil“. Tedy 1.místo.Obrazek



16.-18.6.2006 jsme se zúčastnili military v Žadlovicích. Kamča i po nevydařené drezuře skončila na 2.místě.Obrazek

1.-2.7.2006 se konalo OBLASTNÍ MISTROVSTVÍ v drezuře v Dubicku-Háji. Jela seObrazek dvoukolová drezura a Kamila se Salinou je zajely obě dvě ukázkově, tedy zvítězily a staly se oblastními mistry. 1.7. se zde Kamča zúčastnila ještě parkuru na „styl“ a obsadila 3.místo.

6.7.2006 jela Petra s Huggie na veřejný trénink v parkurech do Bystročic u Olomouce. Byly 2x na čtvrtém místě.

14.-15.7.2006 jsme odjeli na drezurní závody do Mělníka. První den se jela dvoukolová drezura, kterou Kamča vyhrála. Druhý den ráno v jednokolové drezuře rovněž zvítězily.

28.-30.7.2006 se konalo MISTROVSTVÍ ČR v drezuře ve Zduchovicích (jižní čechy). ObrazekPři zahajovací drezuře se Kamča se Salinou umístily na pěkném 2.místě. Při mistrovské dvoukolové drezuře se ve velké konkurenci udržely na 2.místě a tudíž si domů odvezly STŘÍBRNOU MEDAILI.

14.-15.8.2006 jsme jeli znovu na drezurní závody do Mělníka, odkud jsme si odvezli rovněž 2 první místa z drezur.

17.-20.8.2006 jsme se zúčastnili Finále Zlaté podkovy v Humpolci, kde Kamča se Salinou první dva dny vedly, po shození osudné poslední překážky se posunuly na 2.místo (tak jako to bylo u Petry se Salinou při MČR 2004).Obrazek

2.9.2006 jsme jeli na parkury do Trojanovic. Startovalo kolem 60ti dvojic, Petra s Huggie v soutěži stupně Z,ZL po jedné chybě ve velké konkurenci bez umístění a Kamila se Salinou ZL,L s jednou chybou také bez umístění.

9.9.2006 se konal veřejný trénink v parkurech v Dubicku-Háji, kde Petra s Huggie šly oba dva parkury čistě. Splnily tedy svůj úkol.Obrazek



Obrazek

14.-17.9.2006 se konalo MISTROVSTVÍ ČR ve všestrannosti v Kolesách. Kamča se Salinou vedly od prvního dne s velkým náskokem. A tak si to „užívaly“. První místo si udržely a staly se MISTRY ČR v kategorii jezdců 10-12 let. Rovněž zvítězily i v otevřené soutěži.

O týden později 22.-24.9.2006 se jelo military v Žadlovicích. Bylo zde vypsáno zároveň i OBLASTNÍ MISTROVSTVÍ ve všestrannosti. Kamča se Salinou vedly od prvního dne s velkým náskokem, který si udržely až do konce. Staly se oblastními mistry (Salina v této disciplíně už po čtvrté!) a vyhrály i otevřenou soutěž. Jela zde i Petra s nováčkem Huggie, pro kterou to bylo první military v životě. Pro ně bylo vítězstvím, že tuto soutěž dokončily.ObrazekObrazekObrazek

28.-29.9.2006 jsme jeli na drezury do Mělníka, kde se Kamča se Salkou umístily na 3. a 1.místě.

24.-25.10.2006 se konalo v Pardubicích military. Kamča se Salkou jely soutěž ZK pro pony (tato obtížnost se jede na mistrovství ČR jezdců 13-16let, do které Kamča už letos spadá). Tuto soutěžObrazek s náskokem vyhrály. Jela zde i Petra s Huggie v soutěži ZK,ale pro velké koně. Po prvním dnu byly na pěkném 2.místě, ale pro Huggie byl kros v neznámém prostření velmi těžký. Nakonec ale soutěž šťastně dokončily.

11.11.2006 se konaly halové parkury ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jela zde Petra s Huggie a po bezchybném parkuru se umístily na 9.místě z 36 soutěžících dvojic.

Tímto závodem jsme ukončili náročnou sportovní sezónu 2006.

 

24.2.2007 proběhne vyhlášení PONY ŽEBŘÍČKU za  SEZÓNU 2006, kde v celoročním bodování Kamila se Salinou jsou v DREZUŘE na vynikajícím 1.místě a ve VŠESTRANNOSTI (jezdci 10-16let) na pěkném 3.místě. Což si myslíme, že je skvělý výsledek na to, že to byla Kamčina první sezóna.

       Hledáme sponzory, kterým bychom rádi po celé České republice, případně i v zahraničí, dělali kvalitní reklamu. 

        Za Stáj Miroslav Smékal:                     Mgr. Vladimíra Smékalová


Tento článek byl uveřejněn v Bouzovských novinách 2/2007